Mais- og trøffelsuppe

Den desidert beste maissuppen i verden, er denne varianten av Flying Culinary Circus sin signaturrett.

For den ultimate opplevelse, lag rullade av bryst og confiter lår. Aller helst av perlehøne.

Skriv ut

Mais- og trøffelsuppe

Ingredienser

  • 1 liter kyllingkraft evt.1/2 liter redusert kyllingkraft
  • 1/2 liter H-melk
  • 6 maiskolber ferdig kokt
  • 1/2 fløtehus 1,5-2 dl
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • Saften fra 1 sitron
  • Salt
  • Hvit pepper
  • 1 ts sukker
  • Trøffelolje

Fremgangsmåte

  • Skjær maisen av kolben og rist maiskornene i ovn til de blir gyldenbrune.
  • Ha maiskorn, kolber, kraft, melk og fløte i en gryte. La det koke i 15-20 minutter.
  • Smak på suppen om den har fått nok maissmak. Når du er fornøyd, ta ut kolbene.
  • Kjør til puré i en blender (ca. 5-6 minutter). Viktig at du her får den helt glatt, da slipper du å sile den, og får en langt bedre smak. Dersom den ikke er helt glatt men det fremdeles er 'biter' av maiskorn i suppen, siles den.
  • Ha deretter suppen tilbake i gryta og varm opp.
  • Til en liter suppe pisk inn ca. 100g kaldt smør i terninger, deretter eventult litt fløte dersom konsistensen er for tynn.
  • Ha i sitron og sukker.
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Ha i trøffel helt til slutt.

Anretting

  • Kyllingconfiten dras av beinet og stekes crispy.
  • Anrett kyllingrullade og confit på en dyp tallerken.
  • Servér, og hell suppen over foran gjestene.