Kremet Morkelsaus

Kremet morkelsaus hever virkelig smaken et par hakk. Med en god smak av både steinsopp og morkler er den milde fløtesausen perfekt til lyse kjøttyper som gjøkalv, svin og kylling.

Til milde kjøttyper passer det ypperlig med en kremet morkelsaus. Føtebasert og med en mild smak av orkel og steinsopp. Snadder!

Skriv ut

Kremet Morkelsaus

Ingredienser

  • 5-6 sjalottløk finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1,5 dl hvitvin
  • 1,5 dl demi glace
  • 5-6 dl fløte
  • 2 ss steinsoppulver
  • Maisenna
  • 1-2 ts dijonsennep
  • Smør
  • Morkler
  • Finklippet gressløk
  • Balsamicoeddik, tykk ikke søt

Fremgangsmåte

  • Vann ut tørkede morkler
  • Stek sjalottløk og hvitløk i en dyp stekepanne.
  • Hell i hvitvinen og kok ned.
  • Ha i demi glace, fløte og steinsoppulver og kok ned.
  • Jevn ut med maisenna så sausen tykner.
  • Smak til med dijonsennep
  • Tilsett godt med smør for å gi sausen en god og rund smak.
  • Hakk morkler eller tilsett dem hele i sausen.
  • Avslutt ned finklippet gressløk.
  • Dersom sausen mangler syre, tilsett litt balsamicoeddik.

Tips!

Steinsoppulver kan du lage selv ved å male opp tørket steinsopp med en stavmikser til pulver.