Lobster Bisque (Kremet Hummersuppe)

Dette er uten tvil verdens beste hummersuppe. En fyldig og god suppe med smak av hummer, krabbe og deilige grønnsaker. Denne tar tid for å utvikle smakene, men er så absolutt verdt det.

Verdens beste hummersuppe fra Gordon Ramsays michelinstjernerestaurant Savoy Grill. Denne fyldige og fantastiske suppen – som har vært på menyen deres i flere år – trenger ingen ytterligere introduksjon. Er den god nok for michelinstjernerestauranten, er den god nok for RudfossMat™.
Husk å bruke god tid, og la gjerne suppen putre på lav varme når du har kokt inn vinen, før du fullfører den rett før servering. Denne smaker like godt dagen etter, og kan fryses. Kun 19 ingredienser mellom deg og himmelen.

 

Skriv ut

Lobster Bisque (Kremet Hummersuppe)

Prepping 20 minutter
Tilberedning 3 timer
Total tid 3 timer 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stor kokt hummer
  • 1 stor kokt krabbe
  • 1 ss olivenolje
  • 2 små løk
  • 2 stilker selleri
  • 1 purre
  • 1 fennikkel
  • 1 liten bunt bladpersille
  • 1 bunt basilikum
  • 2 kvister timian
  • 1 laurbærblad
  • 100 g tomatpuré
  • 1 klype cayennepepper
  • 2 dl konjakk
  • 7,5 dl hvitvin
  • 2 l fiskekraft
  • 2 l kyllingkraft
  • 0,5 l fløte
  • Havsalt

Fremgangsmåte

  • Kutt grønnsakene, og del hummeren og krabben i store biter.
  • Varm opp ovnen til 230 °C varmluft. Legg krabbe- og hummerbitene og hummerskallet i en stekepanne. Dryss over olivenoljen og stek dette i ovnen til hummeren er gylne, men ikke for mørke.
  • Tilsett hakket løk, selleri, fennikkel og purre og stek videre i ti minutter. Pass på underveis, og rør i ny og ne, så alt stekes jevnt.
  • Ha i tomatpuré og cayennepepper og stek videre i fem minutter.
  • Når grønnsakene er brunet lett, ta alt ut av ovnen og ha det over i en stor gryte.
  • Sett stekepannen fra ovnen på en plate og tilsett konjakken. Tenn på, og kok ut alle karamelliserte restene etter ovnsstekingen. Ha dette over i gryten med grønnsakene og skalldyrene.
  • Tilsett timian, laurbær og hvitvinen og skru opp til høy varme. Reduser dette til vinen er omtrent kokt helt bort.
  • Ha i kraften og kok opp.
  • Tilsett fløte og la suppen småkoke i 30 minutter. Rør underveis så ikke noe fester seg i bunnen av kjelen.
  • Ta kjelen av varmen, og ta ut hummerskallet og kast dette.
  • Ha litt og litt av suppen i en blender og miks til den er helt glatt. Dersom ikke blenderen får den silkemyk, så sil suppen gjennom en finmasket sil.
  • Ha suppen tilbake i kjelen og varm opp.
  • Smak til med salt, pepper og en god klunk konjakk. Og rør evt inn litt kaldt smør.
  • Servér suppen over en teskje hvitløkssmør og krabbe- eller hummerkjøtt.