Trøffelsaus

Prøv en trøffelsaus til mildt viltkjøtt som hjort og rådyr eller kalv.

En smakfull trøffelsaus passer godt til viltfugl som fasan og rype eller milde kjøttyper som hjort, kalv og rådyr.

 

Skriv ut

Trøffelsaus

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 3 dl hvitvin
  • 5 dl fløte
  • 2-3 ss trøffelolje
  • Noen dråper olivenolje
  • Sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Finkuttet sjalottløk og hvitvin has i kjele og kokes opp.
  • Reduser ned til en 1/4.
  • Tilsett fløte og kok inn til det gjenstår 1/3 og sausen er tyknet.
  • Smak til med trøffelolje, salt, pepper og litt sitron.
  • Noen dråper olivenolje skader ikke når sausen anrettes.