En fantastisk sjokoladefondant som smelter i munnen. Stekes best i aluminiumsformer.
Det er få ting som smaker bedre enn en deilig varm sjokoladefondant med smeltet og myk kjerne. Server den gjerne med en iskrem eller sorbet.
Sjokoladefondant
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 300 g sjokolade manjari eller lignende
- 170 g hvetemel
- 8 egg
Fremgangsmåte
- Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme. Ha i sjokolade i biter og la smelte forsiktig inn i smøret under forsiktig omrøring. Rør inn hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.
- Fyll smurte muffinsformer, eller andre små porsjonsformer med sjokolademassen. Stek i ovnen ved 200 grader i om lag 10 minutter, til deigen har stivnet, men fyllet fortsatt er flytende.
- Det er alltid en fordel å lage en prøve for å teste ut din ovn.
- Hvelv umiddelbart ut på tallerkener, la stå et minutt for å sette seg . Server med is og frukt/bær.
- Kan stå i en uke – ustekt – i formen før den stekes.