Røstipoteter med løk og ost. Enkelt og greit. Og godt.
God mat handler om gode råvarer, og det å ta seg tid til å behandle dem. Det beviser røstipotetene. Skal du lage dette til mange, er det bare å brette opp ermene og begynne å skrelle, rive og presse ut fuktighet av poteter. Men når du tar dem rykende ferske ut av ovnen og serverer er det verdt det, hver gang.
Røstipoteter
Porsjoner 8
Ingredienser
- 500 g poteter skrelt
- 2 sjalottløk finhakket
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 dl ost revet
- 4 ss smeltet smør
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180°C varmluft.
- Skrell og riv potetene med et grovt rivjern. Legg dem i et håndkle og vri ut mest mulig væske.
- Tilsett sjalottløk, salt, pepper, ost og smør og bland godt.
- Lag røsti i runde former og klem dem godt sammen. Stek i pakke på medium varme til de er gyldne på begge sider.
- Sett pannen i ovnen og stek i 10-15 miutter, til de er myke inni og sprø på utsiden.