Ribbe i Airfryer

Perfekt sprø svor. Saftig kjøtt og dét hver eneste gang!

Ribbe, fleskestek, ribbestek eller til og med skinkestek, kan enkelt og med perfekt resultat hver gang, lages i airfryer.

Skriv ut

Fleskestek i Airfryer

Prepping 5 minutter
Tilberedning 1 time 10 minutter
hviletid 25 minutter
Total tid 1 time 40 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 stek 3-6cm tykk ca 2 kg
  • 5-8 Laurbærblader
  • salt
  • 10-15 sorte pepperkorn
  • 4-9 nelliker
  • 1 liter kokende vann

Fremgangsmåte

  • Skjær striper i svoren ned til kjøttet men ikke gjennom kjøttet.
  • Ha salt, sort pepper, nelliker og laurbærblader i bunne av airfryeren.
  • Legg steken med svoren ned i kurven. Fyll på med kokende vann til det dekker svoren.
  • Stek på 200°C i 20 minutter.
  • Snu steken, og salte godt med flaksalt over svoren.
  • Stek videre i 50 minutter på 200°C.
  • ta ut steken og la den hvile 20-30 minutter. Obs, ikke dekk til steken!
  • Mens steken hviler lager du saus av kraften i airfryeren.

Tips!

Tips: fremgangsmåten kan også benyttes til skinkestek, men vil gi mindre kraft enn ribbe.