Perfekt sprø svor. Saftig kjøtt og dét hver eneste gang!
Ribbe, fleskestek, ribbestek eller til og med skinkestek, kan enkelt og med perfekt resultat hver gang, lages i airfryer.
Fleskestek i Airfryer
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 1 stek 3-6cm tykk ca 2 kg
- 5-8 Laurbærblader
- salt
- 10-15 sorte pepperkorn
- 4-9 nelliker
- 1 liter kokende vann
Fremgangsmåte
- Skjær striper i svoren ned til kjøttet men ikke gjennom kjøttet.
- Ha salt, sort pepper, nelliker og laurbærblader i bunne av airfryeren.
- Legg steken med svoren ned i kurven. Fyll på med kokende vann til det dekker svoren.
- Stek på 200°C i 20 minutter.
- Snu steken, og salte godt med flaksalt over svoren.
- Stek videre i 50 minutter på 200°C.
- ta ut steken og la den hvile 20-30 minutter. Obs, ikke dekk til steken!
- Mens steken hviler lager du saus av kraften i airfryeren.
Tips!
Tips: fremgangsmåten kan også benyttes til skinkestek, men vil gi mindre kraft enn ribbe.