God pizzaoppskrift om du får lyst på pizza samme dag. Heves i seks timer, og rekker å utvikle god luftig bunn.
Denne oppskriften inneholder litt mer gjær, for å få pizzaen ferdighevet på seks timer. Bruker du Caputo Nuvola vil du likevel får en veldig lett og luftig pizza.
For alle oppskrifter relatert til pizzaer trykk her.
Pizza med autolyse (6t)
Porsjoner 6
Ingredienser
- 1 kg mel Caputo Nuvola eller annet pizzamel
- 650 g vann kaldt
- 7 g gjær fersk
- 23 g salt
Fremgangsmåte
- Bland mel og vann. Hold igjen 30 g vann.1 kg mel, 650 g vann
- La digen stå i 30 minutter. Dette er autloysen. Nå jobber melet og vannet sammen, så man kna elte kortere etterpå.
- Ha i halvparten av det resterende vannet og fersk gjæren. Og elt i fem minutter.7 g gjær
- Ha i resten av vannet og saltet. Elt videre i fem minutter til.23 g salt
- La deigen hvile 30 minutter tildekket.
Heving
- Brett og strekk opp hele deigen til en ball og hev den i tre timer i romtemperatur på 19 grader. Gjerne i en hevekasse eller tildekket i en form etc.
- Del deigen i seks deler og stram opp til baller. Hev videre i tre timer til.
Steking
- Strekk ut deigen og stek pizzaer.
- På pizzastål/-stein: I midten av ovnen. Høyeste varme og ferdig varmet en times tid. Stekes i 4-6 minutter til kanten er blåst opp og gylden.
- I pizzaovn: Stekes på 550 grader i ca. ett minutt. Til kanten blåser seg opp og begynner å bli stekt, mens fyllet og sausen bobler.