Saftige og smakfulle confiterte lår, sreveres best sprøstekt.
Opprinnelig en måte å konservere and på så den skulle holde seg lenger, har confitering utviklet seg til en tiberedningsmetode i seg selv. For en virkelig eksklusiv smak, prøv perlehøne som gir litt viltsmak til confiten.
Kyllingconfit
Ingredienser
- 1 kyllinglår av perlehøne
- Grovt salt
- Solsikkeolje eller gåsefett
- Laurbær
- Hvitløk
- Timian
- Rosmarin
Fremgangsmåte
- Salt kyllinglåret et døgn i forveien. Dekkes godt med grovsalt.
- Skyll av saltet og legg i ildfast form.
- Dekkes helt med olje/gåsefett.
- Ha i MASSE hvitløk og MASSE laurbær. Og godt med timian og rosmarin.
- Stek i ovn på 200°C til det koker.
- Ta ut, og sett ned ovnen til 96°C. Confiter i ovnen i mange timer.