Kanelsnurrer / kanelboller

Dette er oppskriften på verdens luftigste og saftigste boller, om du følger den slavisk.

For å få verdens luftigste og saftigste boller er det et par ting som er viktig: Elte deigen lenge, blande inn romtemperert smør på slutten av eltetiden, tilstrekkelig heving og ikke noe sludder med å blande ut gjær i varmt vann, slik du har lært hjemmefra. Følger du denne enkle – men litt tidkrevende oppskriften – får du verdens beste boller.

Skriv ut

Kanelsnurrer/hveteboller

Prepping 2 timer
Tilberedning 12 minutter
Total tid 2 timer 12 minutter

Ingredienser

  • 800 g hvetemel
  • 1 egg
  • 5 dl melk
  • 125 g sukker
  • 12 g salt
  • 35 g gjær
  • 115 g usaltet smør
  • Egg til pensling.
  • 2 ts kardemomme

For kanelsnurrer:

  • 150 g smør
  • Sukker
  • Kanel
  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Sørg for at egg, melk og smør er romteperert før du begynner.
  • Kutt smøret i terninger.
  • Bland alle ingrediensene unntatt smøret, og 2 dl av melken.
  • Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok, til deigen slipper bollen.
  • Spe i melken til alt er blandet inn og deigen er blank og smidig.
  • Elt videre i maskin på middels hastighet i fem minutter.
  • Sett ned til laveste hastighet, og elt inn smørterningene.
  • Sett deigen til hevingen under plastfilm 1 time. Sett den gjerne på varmekablene på badet, eller i stekeovnen på 30 °C.

For hveteboller

  • Del inn deigen i 10-12 emner. Pass på at de er like store.
  • La deigemnene hvile i 15 minutter.
  • Trill boller av emnene og legg dem på stekebrett med bakepapir.
  • La bollene etterheve i 45 minutter under plastfilm.
  • Pensle med egg.
  • Stek boller på 200 °C varmluft i 9-12 minutter. (Sprøyt gjerne inn litt vann i ovnen når du setter dem inn.)
  • Avkjøl på rist

For kanelsnurrer

  • Strø benken lett med hvetemel.
  • Kjevle ut deigen til ca. 50 cm x 40 cm og ca 1 cm tykk.
  • Stryk på smør med bakespatedryss godt med sukker og kanel.
  • Skjær 2 cm brede striper av deigen. Legg disse dobbelt og tvinn eller knyt dem til en bolle.
  • Etterhev bollene under plastfilm i minst én time.
  • Pensle med egg, og strø over sukker og kanel.
  • Stekes på 200 °C varmluft i 9-12 minutter
  • Avkjøl på rist.