Smakfull, fyldig og perfekt saus til kalkun. Denne smaker mer enn bare fløte og kalkunstekesjy, og hever retten uten tvil.
Saus er utrolig viktig til kalkun. Spesielt siden fuglene raskt blir i tørreste laget. Denne sausen smaker mer enn bare fløte og kalkunstekesjy, og hever retten uten tvil.
Fløtesaus til kalkun
Porsjoner 12
Ingredienser
- 6 ss smør 2 ss til sammen med kyllingkraften
- 6 ss sjalottløk
- 3 hvitløksfedd finhakket
- 2 ss hvetemel
- 1 l kyllingkraft
- 2 dl tørr sherry
- 5 ss sherryeddik
- 7 dl fløte
- Stekesjy fra kalkunen
- Worchestersauce
- Soyasaus
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
- Fres finhakket sjalottløk, hvitløk og smør i en kjele.
- Tilsett mel og lag en jevning.
- Ha i kyllingkraft, sherry og sherryeddik og reduser til det halve.
- Ha til slutt i fløte og stekesjy og kok ferdig sausen.
- Smak til med worchestersauce, soyasaus, salt og pepper.
Tips!
Redd for å få tørr kalkun? Vakuumer og tilbered sous vide på 61 grader i 4 timer.
Har du ikke sous vide? Ha smørklatter under skinnet, og dekk skinnet på kalkunen med bacon før steking.