Coleslaw

Denne friske kålsalaten passer godt til grillmat i varmen. Ikke la deg lure av coleslawens dårlige rykte eller svenske gatekjøkkens pizzasallad. Denne, inspirert av Bent Stiansen, er både frisk og syrlig.

Coleslaw er kanskje ikke gourmetmat, men det er viktig å finne de beste tilbehørene man kan til grillmat også. Denne oppskriften som er inspirert av Bent Stiansens Coleslaw er både frisk og saftig.

Skriv ut

Coleslaw

Ingredienser

  • 1/2 liten kål
  • 1 gulrot
  • 1 grønt syrlig eple
  • 2 ss finhakkede sylteagurk
  • 1/2 dl appelsinmajones
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hp-saus
  • Salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Rens grønnsakene og skjør kålen i tynne strimler på en mandolin.
  • Bruk rivjern til å rive gulrot og eple.
  • Bland appelsinmajonesen sammen med creme fraiche, sitronsaft, sukker, hp-saus, finhakkede sylteagurker, salt og pepper.
  • Ha sausen over grønnsakene og bland godt.