Rosépeppersaus

Rosépeppersaus

Mild og kremet peppersaus med syltede rosépepperkorn som passer fint til fjærkre som kylling, perlehøne eller fasan.

Denne sausen gir en god smak til milde kjøttyper som fugl og svin.

Skriv ut

Prepping 5 minutter
Tilberedning 15 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 6

Ingredienser

  • 6 dl fløte
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 fond/buljong av kalv/okse
  • 2-3 ss rosépepper syltede
  • 1 ss tomatpuré
  • Smør
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte

  • Benytt en buljongterning, en klump fond, eller 2 ss flytende kalvefond.
  • Knus rosépepperen. Om du bruker pepper på lake, pass på å ikke få med noe særlig av eddiken/laken.
  • Smelt smør i en kasserolle og fres pepperen en kort stund.
  • Visp ned fløte, creme fraiche, fond/buljong og tomatpuré.
  • La sausen småkoke til den tykner.
  • Smak til med salt og pepper.