Gulrot- & Ingefærsuppe

En mild suppe med smak av ingefær, pastinakk og krydder. Langt fra noen grønnsakssuppe, og veldig god som forrett eller en liten middag.

La deg for all del ikke skremme av navnet. Dette er ikke en grønsskakssuppe, men derimot en mild suppe som smaker godt av ingefær og krydder.

Gulrot- & Ingefærsuppe

Oppskrift av: RudfossMat™
Porsjoner: 4-6

Ingredienser
  • 600 g gulrøtter
  • 200 g pastinakk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 cm fersk ingefær
  • 2 ss rapsolje
  • 8 dl kyllingkraft
  • 3 dl helmelk
  • 1 lime
  • 1 ss smør
  • (Worchestersauce)
  • Salt, pepper og frisk koriander
Fremgangsmåte
  1. Skrell og del gulrøtter og pastinakk i like store biter. Finhakk ingefær og hvitløk.
  2. Fres dette i litt olje før du tilsetter kyllingkraften. Kok gulrøttene møre, men ikke helt mos.
  3. Kjør dette i en blender til en glatt masse
  4. Rør inn kaldt smør
  5. Rør inn kyllingfond pod
  6. Ha suppen tilbake i kjelen og smak til med melk, lime, salt og pepper og evt worchestersauce.
  7. Finhakk koriander og server med brød til.