Amerikansk Mac’n’cheese

Ekte god kremete og smaksrik mac’n’cheese. Kan serveres som en side dish til grillmat og barbecue, eller som en rett i seg selv.
Skriv ut

Mac’n’cheese

Prepping 5 minutter
Tilberedning 30 minutter
Total tid 35 minutter
Porsjoner 12 porsjoner (side dish)

Ingredienser

  • 450 g Makaroni
  • 120 g smør
  • 70 g hvetemel
  • 8 dl H-melk
  • 4 dl fløte
  • 340 gram revet medium cheddar
  • 170 g revet gruyere/comté/beaufort sveitsisk ost
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sennepspulver
  • 0,25 ts paprikapulver
  • en klype revet muskatnøtt
  • 1 ts worchestershire sauce
  • Baconterninger til garnityr.

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 165 °C. (Kan også lages klar et par dager i forveien og bakes i ovn ved servering.)
  • Kok opp godt saltet vann i en stor kjele. Kok makaronien ett minutt mindre enn angitt på pakken. Så den ikke blir overkokt ved tilberedning i ovnen.
  • Sil av vannet i et dørslag og ha i litt olje for å hindre klumping.
  • Mens pastaen koker, smelt smør på medium varme i en kjele.
  • Bland inn melet og varm dette et minutts tid.
  • Bland inn melk og fløte gradvis, og kok forsiktig opp mens du rører i blandingen. Ta kjelen av varmen.
  • Bland i Worchestershiresaus, og tilsett gruyere og halvparten av cheddar-osten. Rør til osten er fullsendig smeltet og blandet inn. Rør inn krydderne og tilsett den kokte makaronien. Bland godt sammen.
  • Ha over i en ildfast form. Strø resten av den revne cheddaren over.
  • Gratiner i ovn på 165 °C i ca. 15 minutter til osten har smeltet og sausen bobler.
  • Server med stekte baconterninger over.

Tips!

Lag mac’n’cheese gjerne ferdig noen dager i forveien. Tilbered som angitt, men uten å sette i ovnen.
Dekk med plastfolie og avkjøl. Oppbevar i kjøleskap.
Før servering, ha den i romtemperatur minst en halvtime. Gratiner i ovnen 20-30 minutter på 165°C til den er gjennomvarm og bobler.