Lyst på en sandwich eller et ostesmørbrød? Prøv denne gloriffiserte versjonen, kjent forvørig som Welsh Rarebit.
Strengt tatt bare et glorifisert ostesmørbrød. Pass på å ikke ha i for mye sennep ettersom det fort blir dominerende.
Welsh Rarebit
Porsjoner 9
Ingredienser
- 250 g Sterk Mature Cheddar
- 2 1/2 dl Ale / øl
- 50 g Mel
- 50 g Usaltet smør
- 2 ss Worchester sauce
- 2 ss Sterk engelsk sennep
- Sort pepper
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en gryte og tilsett mel. Rør hele tiden og la koke i to-tre minutter for å bli kvitt melsmaken. Når massen får en lys sandaktig farge er den klar.
- Tilsett forsiktig oppvarmet øl mens du hele tiden rører rundt. Når alt ølet er tilsatt ender du opp med en veldig tykk saus.
- På tide å tilsette revet ost. Rør rundt hele tiden så den blander seg inn og smelter.
- Ta gryten av platen og tilsett worchester sauce, sennep og en god slump sort pepper.
- Bland godt sammen og la den hvile 5 minutter på benken.
- Bland i en eggeplomme.
- Dekk et stekebrett med bakepapir som er dobbelt så stort som brettet. Fordel blandingen utover stekebrettet.
- Brett bakepapiret over blandingen og fordel den jevnt utover i brettet.
- Press den ned med en gryte eller mindre form så den blir jevnt fordelt og 4-5mm tykk.
- Sett i kjøleskap til den har kjølt seg helt ned.
- Skjær opp i ni porsjoner, og frys eller spar til senere.
Ved servering:
- Rist en brødskive, legg en skive av blandingen over og grill i ovnen til osten smelter og er gyldenbrun.