Satay

Med de rette råvarene og god tid, får du autentisk Sataysaus hjemme, akkurat slik du smakte på thairestaurant. Hemmeligheten er å handle i innvandrersjapper.

Satay er thailandsk peanøtt- og currysaus. Den passer perfekt til kyllingfilet, og om du passer på å benytte de rette ingrediensene, kan du enkelt lage den samme gode sausen du fikk på thairestaurant. Hemmeligheten er å kjøpe autentiske råvarer. Les mer om det her.

 

Skriv ut

Satay

Prepping 2 minutter
Tilberedning 10 minutter
Total tid 12 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss rød curry pasta
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ss palmesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss salt soyasaus
  • 1 ss søt soyasaus

Fremgangsmåte

  • Varm oljen.
  • Tilsett curry pasta og fres over middels varme 2-3 minutter.
  • Rør inn resten av ingrediensene og kok opp.
  • Skru ned varmen og la alt trekke på svak varme i minst 5 minutter.

Serveringstips

  • Jo lenger sausen står på lav varme jo bedre blir den.
  • Lag den gjerne dagen i forveien og varm den opp ved servering for best resultat!