Med de rette råvarene og god tid, får du autentisk Sataysaus hjemme, akkurat slik du smakte på thairestaurant. Hemmeligheten er å handle i innvandrersjapper.
Satay er thailandsk peanøtt- og currysaus. Den passer perfekt til kyllingfilet, og om du passer på å benytte de rette ingrediensene, kan du enkelt lage den samme gode sausen du fikk på thairestaurant. Hemmeligheten er å kjøpe autentiske råvarer. Les mer om det her.
Satay
Porsjoner 4
Ingredienser
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss rød curry pasta
- 1 ss peanøttsmør
- 1 ss palmesukker
- 1 ss sitronsaft
- 2 dl kokosmelk
- 1 ss salt soyasaus
- 1 ss søt soyasaus
Fremgangsmåte
- Varm oljen.
- Tilsett curry pasta og fres over middels varme 2-3 minutter.
- Rør inn resten av ingrediensene og kok opp.
- Skru ned varmen og la alt trekke på svak varme i minst 5 minutter.
Serveringstips
- Jo lenger sausen står på lav varme jo bedre blir den.
- Lag den gjerne dagen i forveien og varm den opp ved servering for best resultat!