Peppersaus med god krydret smak fra konjakk og brente pepperkorn.
Hemmeligheten bak denne peppersausen er å riste pepperkornene til de popper og brenne dem sammen med konjakken.
Peppersaus
Porsjoner 4
Ingredienser
- 1 ss svarte pepperkorn eventuelt noen grønne og noen hvite også
- 5 ss konjakk Vær gjerne langt rausere
- 3 dl oksekraft
- 1 dl fløte
- salt
- 2 ss smør
Fremgangsmåte
- Knus pepperkornene grovt i en morter.
- Ha de knuste pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Rør rundt med en trestekespade hele tiden.
- Ha i konjakken.
- Når det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut.
- På tide å tilsette kraft og la det koke ned i rundt fem minutter til det blir tykt, og merkbart tørt bak stekespaden når du rører.
- Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt igjen. Smak til med salt. (Om du lager sausen ferdig på forhånd venter du med neste punkt.)
Rett før servering
- kok oppsausen, trekk til siden og rør inn smøret.