En god og fyldig saus som balanseres av soppsmak, blåmuggost og med en deilig kremet konsistens.
Er du ute etter en god kremet soppsaus, med fyldig smak av både sopp og fløte, så bør du absolutt prøve denne. Ikke la deg skremme av blåmuggosten. Den er der for å tilføre fylde og gjøre smaken enda mer sammensatt. Er du veldig glad i blåmuggost, kan du naturligvis bruke mer, men mengden som er angitt er ikke for at det skal smake blåmuggost av sausen, men krydre sausen litt ekstra.
Kremet soppsaus med blåmuggost
Ingredienser
- 150 g løk
- 30 g hvitløk
- smør
- 300 g sopp
- 5 dl kyllingkraft
- 5 dl fløte
- 2 dl hvitvin
- 15-20 g tørket sopp
- 20 g blåmuggost
- 20 ml redusert balsamicoeddik
- 2 ss kaldt smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk, og stek dette i stekepanne med smør.
- Tilsett fersk sopp i biter og hvitvin og kok ned til 1/3 av væsken er igjen
- Ha alt over i en kjele og tilsett fløte og kyllingkraft . La dette koke i ti minutter.
- Kjør tørket sopp til en fint pulver med stavmikser og ha dette i sausen.
- La det hele putre videre. (Sausen kan nå med fordel stå i gryten vekk fra platen til like før den skal serveres.)
- Sil sausen og jevn den ut med maizena.
- Tilsett blåmuggost og bland denne godt inn når den smelter.
- Smak til med Salt, pepper og balsamico.
- Rør til slutt inn kaldt smør i terninger for å få en blank og avrundet saus.