Sursild

Grunnoppskrift for sursild. Tilsett konjakk eller annet snadder og lag din egen vri.

Denne grunnoppskriften gir deg et godt utgangspunkt til å tilsette akkurat de smaker du selv vil ha. Hva med litt konjakk, eller kanskje prøve deg på Brimisild?

 

Skriv ut

Sursild

Ingredienser

  • 5 stk sildefilet saltet
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk vårløk
  • 2 cm ingefær frisk

Eddiklake

  • 4 dl vann
  • 3,5 dl sukker
  • 2 dl eplecidereddik
  • 1 ss pepper hel sort
  • 1 ss allehånde hel
  • 1 ss nellik
  • 1 ss sennepsfrø
  • 2 stk laurbærblad

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
  • Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.
  • Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver.

Eddiklake

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
  • Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.
  • Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.