Coladampede Svenske Revben

Svenske revben eller norske spareribs? Uansett hva som er din favoritt, vil du like den enda bedre etter å ha grillet dine egne dampede grillbein.

Har du ikke dampet grillbein i colamarinade for deretter å grille på dem en stekeskorpe mens du pensler på enten Asian Five Spice eller BarbieKu-saus, så har du virkelig gått glipp av noe. Mørere og saftigere blir det rett og slett ikke. Her er RudfossMats hemmelighet, testet ut over flere grillfester, og klar for å la deg imponere med gode matopplevelser.

Skriv ut

Revben / Spareribs

Prepping 15 minutter
Tilberedning 3 timer 30 minutter
Total tid 3 timer 45 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 kg Svenske revben Spareribs/grillbein
  • Grillkrydder
  • 2,5 dl Cola
  • 2 dl vann
  • 5 dl Asian Five Spice Glaze se egen oppskrift

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 230° C, gjerne varmluft
  • Krydre de ferske (eller tinte) grillbeinene med grillkrydder eller salt og pepper
  • Riv av en bit aluminiumsfolie som dekker hele langpannen/formen dobbelt! Du skal ha folie over og under kjøttet.
  • Legg kjøttet i langpanne/ildfast form og hell over Cola. Ha evt litt vann i hvis du ønsker dette.
  • Brett aluminiumsfolien rundt og tett dette godt slik at ikke dampen forsvinner. La det gjerne være litt luft over grillbeina så ikke folien ligger helt nedtil.
  • Sett dette inn i forvarmet ovn og damp spareribsen i 3 timer.

Grilling

  • Ta maten ut av formen og kast all væsken. La spareribsen renne av seg, og pensle med Asian Five Spice, BarbieKu eller din favorittgrillsaus. Grill på sterk varme i noen minutter på hver side til de får en fin stekeskorpe og grillsausen har festet seg og trukket inn i kjøttet.

Tips!

Beregn 500 g rå revben til hver person. Du kan også vakuumere og sousvidere revben på 73° C i 14 timer.