Peppersaus

Peppersaus med god krydret smak fra konjakk og brente pepperkorn.

Hemmeligheten bak denne peppersausen er å riste pepperkornene til de popper og brenne dem sammen med konjakken.

Skriv ut

Peppersaus

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 1 ss svarte pepperkorn eventuelt noen grønne og noen hvite også
  • 5 ss konjakk Vær gjerne langt rausere
  • 3 dl oksekraft
  • 1 dl fløte
  • salt
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  • Knus pepperkornene grovt i en morter.
  • Ha de knuste pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Rør rundt med en trestekespade hele tiden.
  • Ha i konjakken.
  • Når det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut.
  • På tide å tilsette kraft og la det koke ned i rundt fem minutter til det blir tykt, og merkbart tørt bak stekespaden når du rører.
  • Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt igjen. Smak til med salt. (Om du lager sausen ferdig på forhånd venter du med neste punkt.)

Rett før servering

  • kok oppsausen, trekk til siden og rør inn smøret.