Ovnsstekte potetbåter

Ovnsstekte poteter som blir sprø og gyldne utenpå og gode og myke inni.

På samme måte som man trekker ut stivelse og fuktighet av potetene når man lager pommes frites, så vil saltlake og skylling av potetbåtene, gi sprøstekte potetbåter med en god og myk innside.

Ovnsstekte potetbåter

Oppskrift av: RudfossMat™
Prepping: 30 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Total tid: 1 time 20 minutter

Ingredienser
  • Poteter
  • Vann
  • Salt
  • Olje
  • Grillkrydder
Fremgangsmåte
  1. Del potetene i båter. Skyll deretter godt under rennende vann et par minutter for å få bort stivelsen.
  2. Legg potetene i godt saltet vann (1-2 ts salt pr. liter vann) i en halvtime, så fuktigheten trekkes ut av potetene.
  3. Skyll potetene godt og tørk av dem.
  4. Fordel potetene på et eller flere stekebrett.
  5. Krydre gjerne potetene med salt, pepper, pommes frites krydder eller liknende.
  6. Ha godt med olje over potetene.
  7. Forvarm ovnen til 250 °C varmluft.
  8. Sett inn potetene i varm ovn og stek i ti minutter.
  9. Sett ovnen ned til 220 °C varmluft, og stek ferdig til potetbåtene er sprø og gyldne. Rundt 45 minutter.