Brimisild

Hjemmelaget sursild som tar deg rett ut i villmarken. Brimidram, sjalottløk og einebær i skjønn harmoni med grinete fisk.

Når du først ha laget deg sursild, er det moroa begynner. Tilsett cognac, Solørakevitt eller Brimidram med utvalgte krydder.

Skriv ut

Brimisild

Ingredienser

  • 2 glass sursild egen oppskrift
  • 4 stk sjalottløk
  • 8 stk einebær
  • 1 dl Brimidram
  • 1/2 ts pepper hel sort
  • 1/2 ts timian
  • 1 ts dill

Fremgangsmåte

  • Skjær sjalottløk i skiver og knus einebær grovt i en morter.
  • Bland einebær, Brimidram (husk å helle i litt ekstra for kokken), pepper, timian og dill.
  • Legg sild og sjalottløk lagvis i et glass.
  • Hell over laken og sett på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.