Ovnsbakte poteter

Et alternativ til bakt potet er disse ovnsbakte potetene.

 

Skriv ut

Ovnsbakte poteter

Ingredienser

  • Skrelte poteter Bruk potet med mye tørrstøffer. Melne poteter
  • Natron 1 ts pr. 5 l vann
  • Olje til steking i ovn

Fremgangsmåte

  • Kok skrelte poteter i vann tilsatt natron i fem minutter
  • Sil fra vannet og ha potetene i en ildfast form.
  • Ha litt olje og vend potetene i fettet slik at alt blir dekket.
  • Stek i ovnen på 210° C på varmluft til potetene er gyldenbrune og myke inne, det tar ca. 45-55 minutter avhengig av hva slags ovn du har.
  • Vend potetene hvert 15. minutt for å få en jevn brunfarge.
  • Bruk en potetsort med mye tørrstoff. Dvs. melne poteter f.eks mandelpotet

Tips!

Ha litt gåsefett over potetene når du baker dem i ovnen for ekstra god smak.