Et alternativ til bakt potet er disse ovnsbakte potetene.
Ovnsbakte poteter
Ingredienser
- Skrelte poteter Bruk potet med mye tørrstøffer. Melne poteter
- Natron 1 ts pr. 5 l vann
- Olje til steking i ovn
Fremgangsmåte
- Kok skrelte poteter i vann tilsatt natron i fem minutter
- Sil fra vannet og ha potetene i en ildfast form.
- Ha litt olje og vend potetene i fettet slik at alt blir dekket.
- Stek i ovnen på 210° C på varmluft til potetene er gyldenbrune og myke inne, det tar ca. 45-55 minutter avhengig av hva slags ovn du har.
- Vend potetene hvert 15. minutt for å få en jevn brunfarge.
- Bruk en potetsort med mye tørrstoff. Dvs. melne poteter f.eks mandelpotet
Tips!
Ha litt gåsefett over potetene når du baker dem i ovnen for ekstra god smak.