Gå tilbake
Skrive ut
Merknader
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Honningglasert fritert kylling
Prepping
15
minutter
minutter
Tilberedning
5
minutter
minutter
Fritering
15
minutter
minutter
Total tid
35
minutter
minutter
Porsjoner
4
Ingredienser
Fritert kylling
700
g
kyllingfilet
(evt. lårfilet)
1
dl
hvetemel
0,5
ts
natron
salt
pepper
1
dl
vann
iskaldt gjerne med kullsyre
olje til fritering
Honning glaze
100
g
smør
4
ss
soyasaus
(ca. 6 cl)
3
ss
flytende honning
40
g
sukker
Fremgangsmåte
Fritert kylling
Skjær kyllingen i mindre biter. Gjerne først skiver på 5-8mm og deretter i biter på et par centimeter
700 g kyllingfilet
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle.
1 dl hvetemel,
0,5 ts natron,
salt,
pepper
Ha i kyllingbitene og bland godt.
Tilsett vannet litt og litt, og bland til alt er dekket av en jevn røre.
1 dl vann
Friter kyllingbitene på 180°C i ca 7 minutter til de er gylne og crispy.
olje til fritering
La kyllingbitene renne av seg på rist/bakepapir.
Honningglaze
Smelt smør og tilsett soyasaus, honning og sukker.
100 g smør,
4 ss soyasaus,
3 ss flytende honning,
40 g sukker
Varm opp forsiktig til sukkeret har smeltet.
Vend inn kyllingen så den dekkes godt.
Tips!
Dryss gjerne litt sesamfrø over kyllingen og server med ris.