Gå tilbake
Skrive ut
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Peppes Pizzasaus
Prepping
10
minutter
minutter
Tilberedning
30
minutter
minutter
Total tid
40
minutter
minutter
Porsjoner
3
medium pizzaer
Ingredienser
400
g
hermetiske finhakkede tomater
2
ss
olivenolje
varmebestandig
120
g
tomatpuré
½
ts
fennikkelfrø
Knuses i morter
1
ta
anisfrø
Knuses i morter
1
ss
merian
1
ss
oregano
½
ts
basilikum
1
ts
hvitløkspulver
1
ts
MSG
1
ts
sukker
1
ts
salt
1
ts
pepper
Gjerne hvit
1,5
ts
løkpulver
½
ts
sitronsaft
vann
ved behov
Fremgangsmåte
Varm opp oljen i en gryte og tilsett tomatpuréen som skal stekes forsiktig i et par minutter.
Hell de hakkede tomatene i gryta.
Alle frø knuses med en morter. Og has i gryta.
Ha deretter alle øvrige ingredienser i gryten og rør godt om.
La hele sausen koke i minst en halvtime, gjerne lenger.
Napp ut laurbærbladet.
Deretter avkjøles den, og oppbevares i kjøleskap. Her holder den i flere døgn.