Gå tilbake
Skrive ut
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Hvetetortilla
Porsjoner
15
Ingredienser
4 ½
dl
siktet hvetemel
½
ts
salt
1 ½
ts
bakepulver
60
g
mykt smør
2
dl
lunkent vann
Fremgangsmåte
Bland 4 dl av melet med salt og bakepulver. Smuldre inn smøret, og ha i vannet.
Kna deigen i rundt fem minutter. Er den for løs, ha i litt mer mel. Deigen skal være omtrent som plastelina.
La deigen hvile i 20 minutter i romtemperatur.
Ha litt mel på bordet og del deigen i 12-15 like store deler.
Kjevle ut delene til rundinger ca. 15-20 cm store og la tortillane hvile litt.
Kjevle tortillane ut på nytt.
Stek tortillane på medium/høy varme i ca. 1 ½ minutt på hver side.
Oppbevar dem i et fuktig kjøkkenhåndkle frem til servering.
Om det er over en time til, legg dem i en tett plastpose.
Kan eventuelt varmes litt i mikrobølgeovn før servering.