Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Belgiske vafler
Ingredienser
0,8
dl
lunket vann
1 1/2
ss
sukker
50
g
fersk gjær
(12 g tørrgjær)
1/4
ts
salt
300
g
hvetemel
2
ts
vaniljeekstrakt
3
egg
230
g
svalt smør
240
g
perlesukker
Fremgangsmåte
Bland gjær, vann, sukker og salt. Og la dette heve i 15 minutter.
0,8 dl lunket vann,
1 1/2 ss sukker,
50 g fersk gjær,
1/4 ts salt
Ha mel i en bakebolle, lag et hull i midten. Hell over gjærblandingen. Kna eller elt deigen med eltekrok på lav hastighet.
300 g hvetemel
Ha i ett og ett egg mens du fortsatt elter på lav hastighet.
3 egg
Tiulsett vaniljeekstrakten.
2 ts vaniljeekstrakt
Kutt smøret i terninger. Sett opp hastigheten til medium og ha i smøret litt og litt. La maskinen gå til alt smøret er integrert.
230 g svalt smør
La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Sett i gang maskinen på lav hastighet, og ha i perlesukker. Bland til integrert, og stopp.
240 g perlesukker
Stek i belgisk vaffeljern. Bruk en stor cookies-/isskje eller mål opp 3 spiseskjeer pr. vaffel. Stek i 3-5 minutter til de er gylne.