Gå tilbake
Skrive ut
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Ribbesaus
Deilig klassisk saus til julemat8
Prepping
10
minutter
minutter
Tilberedning
20
minutter
minutter
Porsjoner
8
porsjoner
Ingredienser
2
dl
rødvin
5
ss
klarnet smør
5
ss
hvetemel
5
dl
kraft
4
dl
fløte
1
ss
ripsgelé
sukkerkulør
salt/pepper
Fremgangsmåte
Kok inn rødvinen til det halve eller mindre.
2 dl rødvin
Sil av kraften og kok den opp. Fjern fettlaget/skummet på toppen med en øse. Reduser kraften.
5 dl kraft
Smelt smør og hell av så ikke fettstoffene blir, med om du ikke har ferdig klarnet smør.
5 ss klarnet smør
Ha smeltet smør i en kjele og visp inn melet. La dette koke litt til det lukter nybakte småkaker.
5 ss klarnet smør,
5 ss hvetemel
Ha i litt og litt kraft og bland inn mellom hver gang. Når det er stabilt kan du helle i resten mens du visper.
5 dl kraft
Ha i rødvinen og fløte.
2 dl rødvin,
4 dl fløte
Kok sausen i 10 minutter under omrøring.
Tilsett ripsgelé og deretter sukkerkulør for å gjøre sausen mørkere. Husk at sausen møkrner ytterligere av seg selv.
1 ss ripsgelé,
sukkerkulør
Smak til med salt og pepper
salt/pepper