Bland alle ingrediensene til marinaden og tilsett kyllingen (gjerne skinnfritt lårkjøtt, skåret i 3-4 cm store biter). Bland godt sammen i en pose eller dekk til bollen. La marinere 15-30 minutter. Bruker du kyllingbryst bør det marineres 1-3 timer eller over natten.
Saus:
Varm 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne. Tilsett kanelstang, kardemomme, nellik, hel rød chili og hvitløksfeddene. (Alt i hele biter). Stek dette i pannen for å frigjøre smakene.
Tilsett deretter grovhakket rødløk og fres på høy varme til rosa og glassaktig.
Ha i grovhakkede tomater og hele cashewnøtter. Bland sammen én gang. Skru ned varmen og la dette surre 15 minutter til tomatene bryter sammen.
Ta av varmen, avkjøl helt, og kjør dette helt glatt med en blender/stavmikser.
Butter chicken:
Varm 1 ss olje i en stekepanne. Brun kyllingbitene i 2-3 minutter til de får en stekeskorpe. Ta de ut av pannen og spar til etterpå.
Ha den glatte sausepuréen tilbake i stekepannen. Tilsett chilipulver, ketchup, salt og en drøy desiliter vann. Kok opp, og reduser varmen og la dette småkoke i 15-20 minutter til sausen skifter farge til en mørk orange.
Tilsett kyllingbitene og småkok i 10 minutter til kyllingen er gjennomstekt.