Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Potetterrine (Pommes Anna)
Porsjoner
8
Ingredienser
2
kg
kokefaste poteter
3
fedd hvitløk
En raus neve frisk timian
200
g
smør
Pepper
Salt
Fremgangsmåte
Skrell poteter og lag tynne skiver med en mandolin
Finhakk hvitløk og timian.
Smelt smør og tilsett hvitløk og timian.
Dekk en brødform med bakepapir.
Dypp potetskivene i smør og legg dem lagvis i bunnen av brødformen.
Hell over smør til slutt så det er godt dekket.
Stek terrinnen på 200° C i 50 minutter.
Ta formen ut av ovnen og dekk med et nytt bakepapir.
Sett en lik form oppi og press hardt ned. Kast smøret som renner over.
Legg noe tungt over og la det hele stå i press i kjøleskap til det er nedkjølt.
Skjær terrinen i serveringsstykker.
Varm disse i ovn på 190° C i 20-25 minutter.