Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
FOIE GRAS BRÛLÉE
CRÈME BRÛLÉE ROYAL MED SMAK AV FOIE GRAS
Prepping
30
minutter
minutter
Tilberedning
40
minutter
minutter
Total tid
1
time
time
40
minutter
minutter
Porsjoner
16
Ingredienser
6
dl
fløte
7
store eggeplommer
58
g
foie gras
Poppede gresskarkjerner
Gresskarkjerner
ikke ristede
olje til fritering/popping
2
dl
Sherry
dl
Sukker
2
epler
30
g
smør
45
gsukker
Fremgangsmåte
Stek foie grasen litt for å få frem karamellisert smak
Grovhakk foiegrasen
Kok opp fløten med foiegras fettet og foiegrasen
Ta av platen og la avkjøle litt, mens du fortsetter.
Skill eggene og ha plommene i en bolle.
Sil den varme fløteblandingen over eggeplommene mens du pisker det
sammen.
Sil blandingen igjen og ha i former.
Fordel formene i en langpanne. Hell i kremblandingen.
Hell i kokende vann i langpannen.
Stek i ovnen på 150°C til brûléene stivner. Avhengig av størrelsen på formen tar
dette inntil 30 minutter. Kortere for mindre former.
Avkjøl deretter i kjøleskap frem til servering
Sherrysirup
Kok sherry og sukker til en tykk sirup. Avkjøl
Skrell og rens eplene. Kutt i tynne skiver, staver og til slutt 3-4 mm terninger.
Ha smør og sukker i en varm panne og smelt til karamell.
Tilsett epleterningene og bland godt. Stek i 10-15 sekunder og ta ut eplene så de
holder seg crunchy.
Poppede gresskarkjerner
Popp gresskar kjerner ved å fritere dem tørre i olje som holder 220 °C.
Når kjernene popper, ta dem ut og tørk av dem.
Alt kan lages ferdig på forhånd.
Anretting
Anrett med poppede gresskarkjerner og karamellisert eple over brûléen.
Ha deretter over litt sherrysirup