Skyll potetene under rennende vann i ca. 5 minutter
Legg potetene i en kjele med kaldt usaltet vann, og kok opp.
Kok potetene i ca. 20 minutter til de såvidt begynner å gå fra hverandre.
Legg potetene til tørk eller tørk dem i en kammervakuummaskin. (Kan også tørkes i fryser)
Varm oljen til 130 °C og friter potetene i ca 5 minutter. De er klare når de begynner å få en skorpe, og så vidt har skiftet litt farge.
Tørk potetene igjen, på papir på en rist. De kan nå oppbevares frem til servering.
Rett før servering, vend potetene i litt sukker. Dette sikrer en gylden og jevn fin farge.
Friter potene på 190 °C til de får en gylden og fin farge. De er nå perfekt tilberedt på innsiden, og gode og crispy på utsiden. Pass på å ikke fritere for mange av gangen, da senkes temperaturen på oljen.
Dryss salt over potetene og gjerne litt trøffeolje eller parmesan.
Tips!
Passer det litt dårlig å kjøpe en kammervakuummaskin akkurat i dag? Du kan legge potetene på et tørkepapir i fryseren en times tid for å frysetørke dem i stedet. Hvis du rister litt på kjelen etter å ha helt av vannet får potetene litt frynser. Dette gir dem enda mer overflate og gir enda sprøere pommes frites.