Bland melet og nesten alt vann. Hold igjen 30g vann.
Elt sammen i et minutt eller to.
La deigen hvile i bollen i 30 minutter (autolyse).
Pizzadeig
Løs opp gjæren i halvparten av det resterende vannet (ca. 15g). Og ha dette i deigen. Elt videre i fem minutter.
Ha i saltet sammen med resten av vannet og elt videre i ca fem minutter.
Pass på at du har en blank og fin deig. Du skal kunne strekke en bit av deigen mellom to never til et nesten gjennomsiktig vindu uten at den ryker. Elt videre ved behov.
La deigen hvile 30 minutter.
Heving
Brett og strekk deigen tiden ball, og legg den i en hevekasse smurt med litt olje.
Sett deigen til heving i romtemperatur (19°C) i ca. halve hevetiden.
Del deigen i seks like store emner på ca 260g.
Brett og stram dem opp til baller og ha tilbake i hevekassen.
La deigen heve ferdig i romtemperatur.
Utbaking
Strekk ut pizzaemnene på litt durum-mel.
Press først forsiktig luften i deigen ut mot kantene.
Begynn deretter forsiktig å strekke og dra med håndbaken og roter, strekk og roter 90 grader, til du får en passelig stor rundt pizza med tynn bunn.
Ha på tomatsaus, ost og fyll og ha pizzaen rett i ovnen.
Steking
Stek pizzaen på 550 °C i ett minutt i pizzaovn, eller på et pizzastål på maks varme høyt i stekeovnen. Dette tar 4-6 minutter. Ta ut pizzaen når skorpen er luftig og gylden.