Bruk en kjøkkenmaskin/mikser med Visp sammen romtemperert smør og mykt brunt sukker og hvitt sukker til en luftig blanding.
Stopp mikseren etter rundt et minutt og skrap ned massen langs siden av bollen.
Tilsett natron, vaniljeekstrakt og salt og miks videre. Det er viktig at man får en jevn blanding i deigen, så miks deigen videre til alle ingrediensene er godt blandet inn.
Sett mikseren ned til middels hastighet tilsett eggene ett etter ett til de er godt blandet inn i deigen. Stopp mikseren, skrap ned deig langs sidene og i bunnen, og miks videre i et halvt minutt.
Sett hastigheten ned til lav hastighet og sikt inn mel, maizena og sjokoladebiter. Bland til alt er jevnt inkorporert i deigen, men ikke overmiks.
Ta av bollen fra mikseren og bruk en deigskrape til å blande det sammen. Bland med deigskrapen til du ikke ser noen spor etter de forskjellige ingrediensene, og alt er jevnt blandet.
Porsjoner ut cookiesene med en cookie-skje/iskremskje til hundregrams emner. Legg disse tett på en plate med bakepapir, og sett kjølig i minst to timer. Helst fire timer.
Når deigen har hvilt i kjøleskapet ta ut platen og sett på kjøkkenbenken en times tid.
Forvarm ovnen til 163 °C varmluft ( om du ikke har varmluft: 177 °C over-/undervarme).
Stek ett og ett brett med cookies midt i ovnen i 17 minutter.
Stek til kantene er gyldenbrune og midten fremdeles er myk. Du kan sjekke om cookisene er nok stekt ved å løfte kanten, hvis hele kanten følger med er de klare til å tas ut. Om den ikke holder seg sammen eller bare løfter der du holder, må de steke litt til.
Sett brettet på en rist og la hvile i ca 15 minutter. Cookiesene vil steke videre under denne prosessen.
Dryss evt. litt flaksalt over når du tar dem ut av ovnen, for enda bedre smak.
Tips!
Tip: For ekstra god smak, kan du drysse flaksalt over cookiesene når de kommer ut av ovnen.