Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Råmarinerte kamskjell med ponzusaus og eple og wasabisorbet
Ingredienser
Ponzusaus
1
del soyasaus
1
del sitronsaft
1/4
del risvinseddik
1
chili
Noen skiver fersk ingefær
Eple- og wasabisorbet
500
g
Granny Smith epler
2,5
dl
sukkerlake
2 deler sukker og 4,5 deler vann
Saften av en sitron
Wasabi
Fremgangsmåte
Ponzusaus:
Ha soya, sitron og eddik i en bolle.
Knekk en chili og legg oppi sammen med noen skiver ingefær.
Bland alt og la stå minst et par timer.
Sil før bruk.
Eple- og wasabisorbet:
Kutt eplene med skall i biter og bland med sitronsaften.
Frys eplene så de beholder fargen.
Kjør eplene på en blender med sukkerlaken og sil.
Smak til med wasabi, skal brenne litt.
Kjør i ismaskin.
Anretting
Skjær rå kamskjell i tynne skiver. Legg en skive i en skje og ha over ponzusaus. Topp med sorbet.