Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Appelsinmajones
Ingredienser
1
egg
2
eggeplommer
1
ts
salt
1
ss
sitronsaft
1
ts
god sennep
2
dl
nøytral olje
1
dl
olivenolje
Pepper etter smak
Tilsettes til slutt
3
ss
ferskraspet appelsinskall
3
ss
appelsinsaft
2
ss
ferskraspet pepperrot
Fremgangsmåte
Ha ingrediensene bortsett fra olje i et litermål eller halvlitermål.
Sett stavmikseren i bunnen og kjør på full guffe i tre fire sekunder.
Hell på litt olje. Hev stavmikseren sakte, og pass på å blande ingrediensene godt på vei oppover.
Hell over mer til du får ønsket konsistens.
Avslutt med å kjøre den opp og ned noen ganger så alt blandes.
Pepre etter smak.
Når majonesen er ferdig:
Tilsett deretter appelsinskall, -saft og pepperrot. (For å få mer appelsinsmak, ha i mer saft og skall.)