Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Ribbe sous vide
Tilberedning
1
Dag
Dag
Total tid
1
Dag
Dag
Ingredienser
500
g
ribbe pr. hode
salt
pepper
stjerneanis
timian
allehånde
nellik
Fremgangsmåte
Forberedelser
Rut opp svoren, gjennom huden men ikke ned i kjøttet.
Gni inn ribba med salt og pepper en til tre dager i forveien.
Masse salt
Dekk med aluminiumsfolie og sett kjølig 1-3 dager.
Samme dag
Sett vannbadet på 60° C.
Skyll av saltet.
Smør inn ribba med sennep
Salt og pepre litt ekstra
Vakuumér ribba i så store poser som vannbadet ditt tillater.
Legg ribba i vannbad i 24 timer.
Sprø svor
Før du tar ut ribba av vannbadet, forvarm ovnen til 300° C gjerne varmluft.
Når du tar ut ribba av vannbadet, ta den ut av posen og sett den i ovnen med en gang.
Pass på svoren, og dekk til deler som er ferdige med aluminiumsfolie mens du venter på at resten skal poppe opp.
La ribba hvile i rundt 20 minutter så kjøttsaften får satt seg før du skjærer den opp og serverer.