Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Ovnsbakte poteter
Ingredienser
Skrelte poteter
Bruk potet med mye tørrstøffer. Melne poteter
Natron
1 ts pr. 5 l vann
Olje til steking i ovn
Fremgangsmåte
Kok skrelte poteter i vann tilsatt natron i fem minutter
Sil fra vannet og ha potetene i en ildfast form.
Ha litt olje og vend potetene i fettet slik at alt blir dekket.
Stek i ovnen på 210° C på varmluft til potetene er gyldenbrune og myke inne, det tar ca. 45-55 minutter avhengig av hva slags ovn du har.
Vend potetene hvert 15. minutt for å få en jevn brunfarge.
Bruk en potetsort med mye tørrstoff. Dvs. melne poteter f.eks mandelpotet
Tips!
Ha litt gåsefett over potetene når du baker dem i ovnen for ekstra god smak.