Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Peppersaus
Porsjoner
4
Ingredienser
1
ss svarte pepperkorn
eventuelt noen grønne og noen hvite også
5
ss konjakk
Vær gjerne langt rausere
3
dl
oksekraft
1
dl
fløte
salt
2
ss smør
Fremgangsmåte
Knus pepperkornene grovt i en morter.
Ha de knuste pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Rør rundt med en trestekespade hele tiden.
Ha i konjakken.
Når det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut.
På tide å tilsette kraft og la det koke ned i rundt fem minutter til det blir tykt, og merkbart tørt bak stekespaden når du rører.
Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt igjen. Smak til med salt. (Om du lager sausen ferdig på forhånd venter du med neste punkt.)
Rett før servering
kok oppsausen, trekk til siden og rør inn smøret.