Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Timianmarinert kongekrabbe
Ingredienser
12
crostini
3
kongekrabbebein
Marinade
3
ss friske timianblader
1
fedd hvitløk
1
dl
rapsolje
Eple- og fennikelyoghurt
1/2
fennikel
1
grønt eple
3
dl
matyoghurt naturell
Sitronsaft
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Ta det rå kjøttet ut av kongekrabbebeinene ved hjelp av en spiss kniv. (Prøv å få ut så hele stykker som mulig.)
Legg dem på et bakepapir og del kjøttet i 12 like store stykker.
Marinade
Bland ingrediensene, og kjør glatt med stavmikser.
Smør marinaden på kongekrabbekjøttet og dryss over salt og pepper.
Stek i ovn på 200°C i 8 minutter.
Eple- og fennikelyoghurt
Skrell eplet og riv det grovt.
Skjær fennikelen i små terninger.
Kok fennikel i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.
Hell av kokevannet, og skyll fennikelen i kaldt vann til den er helt avkjølt.
La den renne av på kjøkkenpapir, før du blander med eple og yoghurt.
Smak til med sitronsaft og evt. salt og pepper.
Anretning
Legg eple- og fennikelyoghurt på crostini med en bit kongekrabbe over.
Pynt med et par timianblader.