Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Kremet soppsaus med blåmuggost
Tilberedning
30
minutter
minutter
Total tid
30
minutter
minutter
Ingredienser
150
g
løk
30
g
hvitløk
smør
300
g
sopp
5
dl
kyllingkraft
5
dl
fløte
2
dl
hvitvin
15-20
g
tørket sopp
20
g
blåmuggost
20
ml
redusert balsamicoeddik
2
ss kaldt smør
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Finhakk løk og hvitløk, og stek dette i stekepanne med smør.
Tilsett fersk sopp i biter og hvitvin og kok ned til 1/3 av væsken er igjen
Ha alt over i en kjele og tilsett fløte og kyllingkraft . La dette koke i ti minutter.
Kjør tørket sopp til en fint pulver med stavmikser og ha dette i sausen.
La det hele putre videre. (Sausen kan nå med fordel stå i gryten vekk fra platen til like før den skal serveres.)
Sil sausen og jevn den ut med maizena.
Tilsett blåmuggost og bland denne godt inn når den smelter.
Smak til med Salt, pepper og balsamico.
Rør til slutt inn kaldt smør i terninger for å få en blank og avrundet saus.