Laksetartar med pepperrotkrem, agurknoisette og rugbrødcrostini
Ingredienser
280glaksefilet
120grødløk
35gkapers
1,5ss gressløk
1ss dijonsennep
6ss olivenolje
Reddiker
Limezest
Ørretrogn
Sprø toast/rugbrød
Fremgangsmåte
Kutt laksen i små terninger ca. 0,5 cm
Finhakk rødløk og gressløk.
Skjær reddiker i tynne strimler.
Bland laks, løk, gressløk, kapers, sennep og olivenolje rett før servering.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Form tartaren i posjonsbiter som firkant eller sylinder og legg dette på sprø toast av rugbrød.
Pynt med reddik, og ørretrogn på toppen. Og agurknoisette ved siden av.
Legg en quenelle av pepperrotkrem ved siden av.
Dryss til slutt litt limezest over.
Tips!
Ingrediensene til denne forretten kan du kutte opp på forhånd, og blande sammen rett før servering. Rugbrødcrostini lager du ved å skjære en halv cm tykke skiver av rugbrød. dynke dem godt i olje på begge sider, krydre med flaksalt og hakket chili, og steke på 220 grader i ca 10 minutter. La disse avkjøle seg og bli sprø før servering.