Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Klassisk Focaccia
Prepping
1
time
time
Tilberedning
30
minutter
minutter
Total tid
1
time
time
30
minutter
minutter
Ingredienser
500
g
hvetemel
14
g
tørrgjær
3,5
dl
varmt vannvann
0,5
dl
olivenolje
pluss litt ekstra
Litt fersk rosmarin
Havsalt og pepper
Valgfritt
75
g
steinfri oliven
150
g
soltørkede tomater
Fremgangsmåte
Bland mel, gjær og et par klyper salt godt i en bolle.
Bland olivenoljen og vannet.
Lag en grop i melblandingen og spe inn væsken. (Det er lettest med en gaffel i starten)
Når all væsken er tilsatt og deigen begynner å samle seg, bruk hendene og lag en ball.
Strø lett med mel på benken, og tøm ut deigen.
Kna deigen med hendene i ti minutter. en skal være glatt og elastisk.
Ha deigen tilbake i en bolle og dekk med plastfilm. Sett deigen til heving til den har doblet i størrelse. Dette tar 30-60 minutter på et lunt sted.
Varm ovnen til 200 °C.
Olje en ildfast form på ca 28 x 20 cm. Og ha den hevede deigen i denne.
Trykk forsiktig ut deigen helt ut i kanten på formen. (Dette er lettest om du har litt olje på hendene.
Dersom du ønsker tomater og oliven stikker du disse forsiktig ned i deigen.
Strø salt og rosmaring over deigen og ha litt olje over hele.
Sett inn i vam ovn og stek i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist, og server med aïoli.