Kutt grønnsakene, og del hummeren og krabben i store biter.
Varm opp ovnen til 230 °C varmluft. Legg krabbe- og hummerbitene og hummerskallet i en stekepanne. Dryss over olivenoljen og stek dette i ovnen til hummeren er gylne, men ikke for mørke.
Tilsett hakket løk, selleri, fennikkel og purre og stek videre i ti minutter. Pass på underveis, og rør i ny og ne, så alt stekes jevnt.
Ha i tomatpuré og cayennepepper og stek videre i fem minutter.
Når grønnsakene er brunet lett, ta alt ut av ovnen og ha det over i en stor gryte.
Sett stekepannen fra ovnen på en plate og tilsett konjakken. Tenn på, og kok ut alle karamelliserte restene etter ovnsstekingen. Ha dette over i gryten med grønnsakene og skalldyrene.
Tilsett timian, laurbær og hvitvinen og skru opp til høy varme. Reduser dette til vinen er omtrent kokt helt bort.
Ha i kraften og kok opp.
Tilsett fløte og la suppen småkoke i 30 minutter. Rør underveis så ikke noe fester seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av varmen, og ta ut hummerskallet og kast dette.
Ha litt og litt av suppen i en blender og miks til den er helt glatt. Dersom ikke blenderen får den silkemyk, så sil suppen gjennom en finmasket sil.
Ha suppen tilbake i kjelen og varm opp.
Smak til med salt, pepper og en god klunk konjakk. Og rør evt inn litt kaldt smør.
Servér suppen over en teskje hvitløkssmør og krabbe- eller hummerkjøtt.