Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Sjokolademousse
Prepping
20
minutter
minutter
Tilberedning
4
timer
timer
Total tid
4
timer
timer
20
minutter
minutter
Porsjoner
4
Ingredienser
200
g
sjokolade
60% kakaomasse
3
dl
kremfløte
4
egg
1
ts
vaniljesukker
evt. kaffelikør/contreau
Daim
Krokan
Fremgangsmåte
Smelt sjokolade over et vannbad. Pass på å ikke få vann i
sjokoladen. Og at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C.
Skill eggene. Ta bollen vekk fra vannbadet og rør inn én og én
eggeplomme.
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
Ha gjerne i litt kaffelikør eller contreau.
Visp eggehviter stive og bland inn til slutt.
Ha moussen over i sprøytepose og fordel den i dessertglass.
La kjøles ned i kjøleskap i 1-2 timer. Gjerne natten over.
Anrettes med knust appelsindaim, krokan og gull