Gå tilbake
Skrive ut
Merknader
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Fleskestek i Airfryer
Prepping
5
minutter
minutter
Tilberedning
1
time
time
10
minutter
minutter
hviletid
25
minutter
minutter
Total tid
1
time
time
40
minutter
minutter
Porsjoner
4
porsjoner
Ingredienser
1
stek 3-6cm tykk ca 2 kg
5-8
Laurbærblader
salt
10-15
sorte pepperkorn
4-9
nelliker
1
liter
kokende vann
Fremgangsmåte
Skjær striper i svoren ned til kjøttet men ikke gjennom kjøttet.
Ha salt, sort pepper, nelliker og laurbærblader i bunne av airfryeren.
Legg steken med svoren ned i kurven. Fyll på med kokende vann til det dekker svoren.
Stek på 200°C i 20 minutter.
Snu steken, og salte godt med flaksalt over svoren.
Stek videre i 50 minutter på 200°C.
ta ut steken og la den hvile 20-30 minutter. Obs, ikke dekk til steken!
Mens steken hviler lager du saus av kraften i airfryeren.
Tips!
Tips: fremgangsmåten kan også benyttes til skinkestek, men vil gi mindre kraft enn ribbe.