Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Steinsoppconsommé med ravioli og nøtter
Porsjoner
4
Ingredienser
30
g
tørket steinsopp
1
fedd hvitløk
50
g
finhakket sjalottløk
25
g
mør i terninger
1
dl
hvitvin
1/2
l
kyllingkraft
Salt og Pepper
30
g
nøtter
hasselnøtter/mandler
Sukker
Fersk Blåmuggostravioli
Fremgangsmåte
Steinsoppconsommé
Rens soppen og kutt den i små terninger.
Smelt smør i en kjele og fres hakket sjalottløk med hakket hvitløk i ett minutt.
Tilsett soppen i terninger og fres til vannet har fordampet. (Noen minutter.)
Tilsett hvitvin og kyllingkraft og kok opp.
La suppen småkoke i 15 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Karamelliserte nøtter
Ha sukker i en stekepanne og smelt over middels varme. Pass på at det ikke svir seg. (NB IKKE rør i sukkeret før det er smeltet)
Ha i nøttene og vend dem godt inn i karamellen.
Legg på en tallerken eller stekeplate.
Når de er avkjølt: Grovhakk nøttene.
Servering:
Kok raviolien i 4-5 minutter i fosskokende vann.
Ha suppe i en skål, legg i ravioli, og dryss hakkede nøtter over.