Gå tilbake
Skrive ut
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Pizza med autolyse (6t)
Prepping
1
time
time
10
minutter
minutter
Tilberedning
1
minutt
minutt
Heving
6
timer
timer
Total tid
7
timer
timer
11
minutter
minutter
Porsjoner
6
Ingredienser
1
kg
mel
Caputo Nuvola eller annet pizzamel
650
g
vann
kaldt
7
g
gjær
fersk
23
g
salt
Fremgangsmåte
Bland mel og vann. Hold igjen 30 g vann.
1 kg mel,
650 g vann
La digen stå i 30 minutter. Dette er autloysen. Nå jobber melet og vannet sammen, så man kna elte kortere etterpå.
Ha i halvparten av det resterende vannet og fersk gjæren. Og elt i fem minutter.
7 g gjær
Ha i resten av vannet og saltet. Elt videre i fem minutter til.
23 g salt
La deigen hvile 30 minutter tildekket.
Heving
Brett og strekk opp hele deigen til en ball og hev den i tre timer i romtemperatur på 19 grader. Gjerne i en hevekasse eller tildekket i en form etc.
Del deigen i seks deler og stram opp til baller. Hev videre i tre timer til.
Steking
Strekk ut deigen og stek pizzaer.
På pizzastål/-stein:
I midten av ovnen. Høyeste varme og ferdig varmet en times tid. Stekes i 4-6 minutter til kanten er blåst opp og gylden.
I pizzaovn:
Stekes på 550 grader i ca. ett minutt. Til kanten blåser seg opp og begynner å bli stekt, mens fyllet og sausen bobler.